Om oss

Telemark Lastebil AS har en lang historie, lenger enn IVECO har eksistert som selskap. Det hele startet som Bil og Traktor allerede i 1954, med salg og service av Magirus som ett av forretningsområdene. Magirus var ett av fem selskaper som etablerte IVECO 21 år senere. I dag er bedriften en moderne IVECO-forhandler med et godt verksted.

De tidlige årene holdt selskapet til i noen gamle «tyskerbrakker» på Gimsøy i Skien. Så hopper vi frem til 1. februar 1984. Da ble Telemark Lastebil stiftet i forbindelse med etableringen av IVECO forhandlernettverk i Norge. Selskapet var en av de første autoriserte forhandlere og verksted for IVECO her i landet. Bedriften har en solid lokal forankring.

Telemark Lastebil har helt siden etableringen av IVECO i Norge hatt et godt samarbeid med forhandlernettet og IVECO sin organisasjon ellers. IVECO har et spennende og omfattende produktregister under stadig utvikling. Dette er motiverende i seg selv, men det viktigste er at vi lever av og for våre kunder.

IVECO sine produkter og Telemark Lastebil sin service har vært en god kombinasjon for våre kunder gjennom mange år, og dette er en tradisjon vi holder fast ved og bygger videre på.

Bedriften eies i dag 50/50 av henholdsvis daglig leder (Ole Christian Solli) og verksmester (Tor Øystein Røraas Olsen).

Iveco Daily

«Prosjekt Daily» ble lansert i 1978 som FIAT Daily. IVECO logoen finnes nederst i høyre hjørne i grillen, men fikk en sentral plassering fra 1982/83. Så vet du det.